Gwen + Andy's Kitchen + Dining Remodel

Loading...
#135
#136
#137
#138
#139
#140

Gwen + Andy's Kitchen + Dining Remodel

Kitchen + Dining Renovation in Portland, OR

Gwen + Andy's 1920s Irvington house isn't short on charm, but the circulation between the kitchen, dining room, and breakfast nook made it awkward for family living.

Big moves included closing off unnecessary access to a back stair, allowing for better flow and more counter space. At the nook, we widened the opening for ease of access and designed a built-in bench to make for easy casual dining and a space for the kids to do crafts and projects. Finishes strike a balance between past and present: honed black granite countertops are durable and classic. Cabinets are painted white with the faintest hint of gray, whereas walls are off-set in a paper-white for a clean, modern finish. 

We chose to work with Michael because of his thoughtful and personalized approach to our home remodel. He added value to our project throughout the process, from the design phase all the way through to construction and clean-up. Michael's attention to detail, responsiveness to all our questions, and project management helped to produce a glowing result for our family.
Before photo of kitchen remodel After photo of kitchen remodel

Closing out the old

To maximize usable kitchen "real estate," we closed off a redundant entry to the back staircase. 

Roll over for before + after. 

Closely connected

Closely connected

The family can enjoy an easier flow between kitchen + dining, thanks to a new, wide casement opening between the two rooms.

Tactile + timeless

Tactile + timeless

The large-format handmade tile is unusual: layers of blue and gray on a natural clay base make for gorgeous texture and shifting color effects. Tile by Heath Ceramics.

 

Photographer: Anna M Campbell